Viktig information om sophantering

För att använda våra soprum är det två viktiga saker att tänka på. Att komprimera och kasta rätt. Förpackningarna ska vara helt tömda och någorlunda torra. Om du har förpackningar gjorda av flera material så sorterar du efter det material som du uppskattar väger mest.

Det är enbart vanligt hushållsavfall som får kastas i soprummen. Därför ska t ex byggavfall, färg- och limrester, batterier, lampor, elektronik, stora möbel- och elektronik-förpackningar kastas på en Returstation.

Att kasta felaktigt kostar vår förening extra pengar!!!

Hårda plastförpackningar går ofta att stapla i varandra. De ska inte stoppas i någon påse utan skall läggas direkt i behållaren.

Töm din påse med plastförpackningar i behållaren så att de ligger var för sig.

Förpackningar av mjukplast går att minska volymen på ordentligt genom att trycka ihop och samla i mindre plastpåsar.

Platta till och vik ihop pappersförpackningarna. Det går att vika upp i hörnen eller dra upp flikar på botten för att de ska kunna bli platta och inte ta upp onödig plats. Lägg mindre förpackningars i större för att spara utrymme.
Pappersförpackningar ska inte läggas i någon påse utan läggas löst.

Tidningar och papper
Skippa papperskassen till dina tidningar.
Lägg tidnings- och returpappret löst i behållaren och kasta papperskassen bland pappersförpackningar.  

Metallförpackningar ex. konservburkar (böj in vassa lock), tomma sprayburkar, tuber, kapsyler, lock och tomma färgburkar. Låt korken på tuber sitta kvar.
Stekpannor, kastruller och liknande köksredskap av metall är inte förpackningar och ska inte lämnas i soprummet utan på en returstation.

Glasförpackningar.
Dricksglas och kannor är gjorda av ett annat slags glas och är inteförpackningar. Dessa ska inte kastas i soprummet. Lämna därför dessa på en returstation.

Normalt, brännbart hushållsavfall samt kuvert, presentpapper och snören ska packas väl i påsar som ska knytas ihop ordentligt.

Matavfall skall stoppas i speciella påsar som tillhandahålls av vicevärden. Dessa skall knytas ihop ordentligt innan de kastas i behållaren.

För allas trevnad är det vår förhoppning att samtliga medlemmar kastar rätt!

Med vänliga hälsningar styrelsen Brf Slagverket

Rulla till toppen